Terug

Vrijwilligers gezocht voor malaria-onderzoek 18 - 35 jaar

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 35

Locatie onderzoek

Het onderzoek

MalariaMoeraskoorts, wisselkoorts. Infectieziekte met intermitterende hoge koorts, koude rillingen, rugpijn en miltvergroting, veroorzaakt door de ongeslachtelijke voortplanting van malariaparasieten in de erytrocyten van de mens. is de meest voorkomende tropische infectieziekte. Jaarlijks zijn er ruim 200 miljoen nieuwe gevallen van malaria en bijna een half miljoen sterfgevallen door malaria. Verreweg de meeste slachtoffers zijn Afrikaanse kinderen. Er is daarom dringend behoefte aan een vaccinEen preparaat van inactieve of verzwakte pathogenen, of delen daarvan, die het immuunsysteem kunnen stimuleren om een immunologische weerstand op te bouwen tegen een bepaalde ziekte. tegen malaria. Het Radboudumc voert gecontroleerde malaria-infecties uit bij gezonde vrijwilligers om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een malariavaccin.
 
Doel
Dit onderzoek bekijkt hoe veilig en werkzaam CPS-immunisatie (Chemoprofylaxe en sporozoïeten immunisatie) met NF135 malaria sporozoïeten is tegen een gecontroleerde humane malaria‐infectie (hieronder volgt meer uitleg). De eventueel beschermende werking testen we door de proefpersonen na drie immunisaties te besmetten met malaria.

De vrijwilligers die immunisaties krijgen zijn verdeeld in 2 groepen, cohort A en cohort B. Er is ook een groep proefpersonen die geen immunisaties krijgt, maar alleen worden besmet met malaria. Dat is de ‘controlegroep’ voor de werkzaamheid van de infectie. Momenteel zijn we op zoek naar deelnemers voor Cohort B dat in januari 2020 van start gaat.

 

Wie kan meedoen?

We zoeken vrijwilligers

  • die gezond zijn
  • tussen 18 en 35 jaar
  • woonachtig in omgeving Nijmegen of Wageningen
  • die niet eerder malaria hebben gehad

 

 

Onderzoeksgroep B1

Start 6 januari 2020

 

Meer informatieover dit onderzoek

Wij organiseren voor deze studie vrijblijvende informatiebijeenkomsten. Wilt u deelnemen of meer informatie ontvangen?

 

Vergoeding: 800 – 3100* euro

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen