Terug

Vrijwilligers gezocht voor malaria-onderzoek 18 - 35 jaar

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 35

Locatie onderzoek

Momenteel zijn we op zoek naar vrijwilligers (18-35 jaar) in Regio Nijmegen/Wageningen voor een malariaMoeraskoorts, wisselkoorts. Infectieziekte met intermitterende hoge koorts, koude rillingen, rugpijn en miltvergroting, veroorzaakt door de ongeslachtelijke voortplanting van malariaparasieten in de erytrocyten van de mens.-onderzoek. In dit onderzoek bekijken we hoe veilig en werkzaam de immunisatie met malaria-sporozoïeten (NF135) is tegen een gecontroleerde humane malaria-infectie. Het onderzoek is inmiddels gestart, maar we hebben nog plaats voor deelname in de groepen B1 tot en met B3 die in augustus 2019 starten (meer informatie hieronder bij 'over het onderzoek').

Onderzoek naar een malariavaccin

Hoewel het aantal gevallen van malaria de afgelopen 10 jaar gehalveerd is, worden er nog veel mensen ziek en sterven er nog mensen aan. Ook groeit de resistentie tegen de bestaande antimalaria middelen. Daarom richt ons onderzoek zich op de ontwikkeling van een goed werkend vaccinEen preparaat van inactieve of verzwakte pathogenen, of delen daarvan, die het immuunsysteem kunnen stimuleren om een immunologische weerstand op te bouwen tegen een bepaalde ziekte..

Wie kan meedoen?

We zoeken vrijwilligers

  • die gezond zijn
  • tussen 18 en 35 jaar
  • woonachtig in omgeving Nijmegen of Wageningen
  • die niet eerder malaria hebben gehad

Onderzoeksgroep B1

De vrijwilligers in onderzoeksgroep B1 ondergaan 3 immunisaties met met malaria-sporozoïeten (NF135) en krijgen tweemaal een infectie met malaria onder strikt gecontroleerde omstandigheden.

Na elke immunisatie en infectie is er een korte periode van dagelijks bezoek aan inloopspreekuur met bloedprikken. Er vindt geen ziekenhuisopname plaats.

Periode
Start augustus 2019

Vergoeding

2300 - 3100 euro

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen