Terug

Rhodospirillum en cholesterol

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Man

Leeftijd van 18 tot en met 75

Gewicht van 80 tot en met 200

Rookgedrag Niet

Locatie onderzoek

De vakgroep Voedings- en Bewegingswetenschappen van de Universiteit Maastricht is op zoek naar mannen die willen deelnemen aan een onderzoek. Er wordt gekeken of de inname van Rhodospirillum rubrum van invloed is op het cholesterolVetachtige stof die door het bloed circuleert. Cholesterol wordt normaal in het lichaam aangemaakt en zit in onze voeding. Een teveel aan cholesterol kan zich in de wand van de bloedvaten ophopen en bijdrage aan aderverkalking. gehalte in het bloed.

 

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek duurt 8 weken waarbij u in totaal 9 keer naar de universiteit Maastricht komt voor een bloedafname. U eet gedurende het onderzoek per dag vier capsules met daarin ovengedroogd Rhodospirillum rubrum of een placebo. Rhodospirillum rubrum is een bacterie waar mogelijk gezondheidseffecten aan worden toegeschreven. In het bloed dat gedurende het onderzoek wordt afgenomen bepalen we of het “slechte” LDL cholesterol gehalte wordt verlaagd of niet.

 

Vergoeding

U krijgt een bruto vergoeding van €140,- voor deelname. Reiskosten worden vergoed (€0,19 netto per kilometer) met een maximum van €100,- voor de gehele studie, ongeacht de wijze van vervoer.

 

Voor wie?

  • U bent een man tussen de 18 en 75 jaar
  • U weegt minimaal 80 kg
  • U bent geen diabeet
  • U gebruikt geen bloeddruk en/of cholesterol verlagende middelen
Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen