Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Gezonde kinderen gezocht voor deelname aan probiotica-onderzoek (BSCU1)

Locatie onderzoek

  • Geslacht Beide
  • Leeftijd van 3 tot en met 80
  • Rookgedrag Niet
  • BMI van 12.9 tot en met 28
  • Bereken uw BMI hier

GEZONDE KINDEREN GEZOCHT VOOR DEELNAME AAN PROBIOTICA-ONDERZOEK

 

EB Medical Research zoekt gezonde kinderen in de leeftijd 3 t/m 6 jaar voor een studie om te onderzoeken of er veranderingen optreden in het functioneren van het immuunsysteemReeks van biologische mechanismen waardoor mensen en dieren stoffen kunnen neutraliseren en elimineren die door hun lichaam als vreemde stoffen geïdentifi ceerd worden, zoals virussen, bacteriën, parasieten en hun toxines. na inname van de probiotische bacterie Bacillus subtilis CU1 (BSCU1). BSCU1 is reeds vrij verkrijgbaar in Frankrijk en de Verenigde Staten. 

 

WAT HOUDT DE STUDIE IN?

Het onderzoek duurt 4 weken, de belangrijkstemetingen / activiteiten zijn:

  • Voor ouders 4 keer naar onze locatie in Ede komen voor een bezoek. Een bezoek duurt 30 minuten tot maximaal 1 uur. Voor kinderen geldt dat ze alleen tijdens de screening en het laatste bezoek zelf aanwezig moeten zijn.
  • 2 maal een klein deel van de ontlasting van uw kind verzamelen en inleveren.
  • 4 weken dagelijks (in de ochtend) het studieproduct (een capsule) gebruiken. Voor kinderen mag de inhoud van de capsule worden opgelost in vloeistof (sap, melk, yoghurt, etc.). 

 

WANNEER?

juni - juli 2022 

 

WAT BIEDEN WIJ U?

Een vergoeding van € 215,- + reiskosten € 15,- per bezoek. Daarnaast ontvangt uw kind zelf bij deelname een cadeautje ter waarde van €25,- (keuze uit één van drie verschillende opties). 

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken of er veranderingen optreden in het functioneren van het immuunsysteem, na het dagelijks eten van een product met probiotica (Bacillus subtilis CU1).


Achtergrond van het onderzoek

Probiotica zijn levende bacteriën die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid. Ze kunnen van nature in voedingsmiddelen zitten zoals yoghurt, zuurkool en kefir maar ze worden ook toegevoegd aan bijvoorbeeld babyvoeding. Daarnaast kunnen de probiotische bacteriën in tablet of in vloeibare vorm ingenomen worden, als toevoeging aan de voeding (supplement). De probiotische bacteriën komen via de maag in de darmen terecht en doen daar hun gezondheid bevorderende werk. 


Elke probiotische stam heeft zijn eigen specifieke manier van werken. Binnen dit onderzoek wordt er gekeken of en op welke manier de probiotische bacteriestam Bacillus subtilis CU1 (BSCU1) een effect heeft op het immuun systeem. Het immuunsysteem of afweersysteem is het verdedigingssysteem van het menselijk 


BSCU1 is vrij verkrijgbaar in Frankrijk en de Verenigde Staten. 


In deze studie bestuderen we het effect van inname van BSCU1 op specifieke kenmerken van immuun functie. In deze studie wordt voor, tijdens en na inname van de BSCU1 in bloed en ontlastingsmonsters gekeken naar de mogelijke verschillen in kenmerken voor immuun functie. 

Het immuun systeem verandert gedurende het leven. In de eerste jaren na de geboorte zal het zich nog ontwikkelen terwijl op latere leeftijd de werking weer zal afnemen. Mogelijke effecten van BSCU1 zullen daarom bestudeerd worden in drie studie groepen: gezonde kinderen, gezonde volwassenen en gezonde ouderen.

link2trials

© 2023 Link2Trials