Neurale representaties van voeding in Anorexia Nervosa

Geslacht Vrouw

Leeftijd van 16 tot en met 30

BMI van 18 tot en met 25

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Wil je meedoen met onze studie?

We zijn op zoek naar gezonde vrouwen in de leeftijd van 16 tot 30 jaar oud. Je kunt controleren of je een gezond gewicht hebt op:

https://www.zuivelengezondheid.nl/tools/bmi-calculator/

Waarom meedoen?

Door mee te doen aan dit onderzoek draag je bij aan een beter begrip van wat zich afspeelt in het brein als we voedsel kiezen, en daardoor aan een beter begrip van Anorexia NervosaGebrek aan eetlust. Meest bij jonge vrouwen, voorkomende psychosomatische aandoening, gekenmerkt door een alles overheersende streving naar vermagering, zich uitend in extreme gewichtsvermindering, uitblijven van de menstruatie, verandering van lichaamsbeharing, activiteitendrang..

Hoe werkt het?

Experiment 1:

Met een MRIAfkorting van magnetic resonance imaging. (magnetic resonance imaging) scanner worden er plaatjes gemaakt van je brein terwijl je foto's van eten ziet. Dit is volkomen ongevaarlijk en pijnloos. Het onderzoek zal in totaal twee uur duren, waarvan je ruim een uur in de scanner zult zijn. Je ontvangt €25 voor je deelname!

Experiment 2:

Met een MRI (magnetic resonance imaging) scanner worden er plaatjes gemaakt van je brein terwijl je drankjes proeft! Dit is volkomen ongevaarlijk en pijnloos. Het onderzoek zal in total 2.5 uur duren, waarvan je ruim een uur in de scanner zult zijn. Je ontvangt €30 voor je deelname!

Je kunt deelnemen aan een experiment of aan beide experimenten!!

 

link2trials

© 2022 Link2Trials