Terug

Mannen met overgewicht tussen 40 en 75 jaar

Geslacht Man

Leeftijd van 40 tot en met 75

BMI van 25 tot en met 50

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Lichaamsbeweging om de 24-uurs ritmiek in de stofwisseling van personen met verhoogd risico op diabetesSuikerziekte. te herstellen

 

BMI ≥ 25 kg/m2

 

Heeft u overgewicht en bent u tussen de 40 en 75 jaar oud? Dan kunt u mogelijk deelnemen aan dit onderzoek. Het doel is om te onderzoeken of regelmatige lichaamsbeweging het 24-uurs ritme van het energiegebruik en van onze spieren verbetert.

 

U zult gedurende 12 weken 3 keer per week trainen onder (individuele) begeleiding op een fietsergometer (40 min per sessie). Elke trainingssessie vindt plaats op de Universiteit van Maastricht. Voor en na de 12 weken trainingsperiode moet u 45 uur (inclusief 2 nachten) op de universiteit blijven voor bloedafnames, 3 spierbiopten (de afname van een klein stukje spierweefsel), een meting van de lichaamssamenstelling en verschillende metingen van uw energiegebruik, zowel overdag als wanneer u slaapt. U verblijft voor deze metingen meestal in een soort hotelkamer die de samenstelling van de omgevingslucht kan meten. Hierbij is uw privacy gegarandeerd.

 

Voorafgaand aan het onderzoek vindt er een geschiktheidsonderzoek plaats van ongeveer 3 uur. Tijdens dit onderzoek wordt uw lengte, gewicht, hartslag en bloeddruk gemeten en er wordt een aantal keer bloed afgenomen na het nuttigen van een suikerdrankje.

 

Voor deelname aan het totale onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 690,00 + een 12 weken trainingsprogramma onder begeleiding en reiskosten tot 205€.

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen