Terug

Mannen met overgewicht tussen 40 en 70 jaar

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Man

Leeftijd van 40 tot en met 70

BMI van 25 tot en met 35

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Heeft u overgewicht en bent u tussen de 40 en 70 jaar oud? Dan kunt u mogelijk deelnemen aan dit onderzoek. Het doel van dit onderzoek is het beter begrijpen van het dag en nacht ritme van de stofwisseling van onze spieren.

Het onderzoek bestaat uit twee opeenvolgende dagen die u op de universiteit doorbrengt. U begint de eerste dag met een lunch op de universiteit en u kunt op uw gemak de onderzoeksruimtes leren kennen. Voorafgaand aan de avondmaaltijd maken we een MRIAfkorting van magnetic resonance imaging.- scan van uw lever en bovenbeen. Daarna krijgt u de avondmaaltijd. Tijdens de avond en nacht wordt uw energieverbruik gemeten. U verblijft voor deze meting in een soort hotelkamer die de samenstelling van de omgevingslucht kan meten. Hierbij is uw privacy gegarandeerd. In de ochtend van de tweede dag wordt er voorafgaand aan het ontbijt nogmaals een MRI-scan van uw lever en bovenbeen gemaakt. Tijdens de tweede dag wordt er gedurende de dag en nacht bloed afgenomen uit een infuus, wordt uw energieverbruik gemeten en wordt er een 5 keer een klein stukje spier uit uw bovenbeen genomen. Aan het einde van deze tweede nacht is het onderzoek afgerond.

Voorafgaand aan het onderzoek vindt er een geschiktheidsonderzoek plaats van ongeveer 3 uur. Tijdens dit onderzoek wordt uw lengte, gewicht, hartslag en bloeddruk gemeten en er wordt een aantal keer bloed afgenomen na het nuttigen van een suikerdrankje.

Voor deelname aan het totale onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 520,00.

 

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen