Terug

Last van neuspoliepen?

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 99

Locatie onderzoek

U kunt geholpen zijn met een operatie of meer medicatie.

Het Amsterdam UMC locatie AMC zoekt deelnemers (boven de 18 jaar) met neuspoliepen om deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek.

Patiënten met neuspoliepen worden meestal eerst met medicijnen, meestal in de vorm van neussprays behandeld. Als dat onvoldoende is kunnen er of meer medicijnen meestal als pil worden gegeven of een operatie worden gedaan. Het is onduidelijk of medicijnen net zo goed helpen als een operatie. Beide behandelingen kunnen ervoor zorgen dat de poliepen weggaan/kleiner worden waardoor de neusbijholten beter toegankelijk zijn voor lokale medicijnen (neussprays/spoelen met zout water met medicijnen).

In dit onderzoek willen wij kijken of en wanneer medicijnen of een operatie de beste keus is. 

Via een loting wordt besloten of er geopereerd wordt of dat er behandeld wordt met medicijnen. We meten gedurende ten minste 1 jaar hoe het gaat en of extra medicijnen of alsnog een operatie nodig zijn voor de neus (bijholten).

U komt misschien in aanmerking voor deelname als u:

 

  1. Een diagnoseVaststelling van de aandoening van een patiënt van neuspoliepen hebt, vastgesteld door een KNO-arts
  2. Reeds een behandeling hebt (ondergaan) voor neuspoliepen


Waar vinden de onderzoeken plaats:
Onderzoek en behandeling vindt in principe plaats in het AMC. Misschien is het mogelijk om behandeld te worden in een ziekenhuis dichter bij huis, maar of dit zo is kan iemand van het onderzoeksteam u vertellen.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Als u meer informatie wenst over het onderzoek en wilt weten of u daaraan kan deelnemen, schrijf u dan in. Het onderzoeksteam zal dan zeer spoedig contact met u opnemen om uw vragen te beantwoorden en eventueel een afspraak in te plannen.

Vergoeding

U krijgt een reiskosten vergoeding voor de bezoeken aan het ziekenhuis in het kader van het onderzoek (5x een bezoek).

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen