Terug

Langzame bijschildklier

Geslacht Man

Leeftijd van 18 tot en met 60

Rookgedrag Niet

BMI van 19 tot en met 28

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

 

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel tegen verminderde werking van de bijschildklier (hypoparathyreoïdie)

 

Bijzonderheden

 • Je bent een gezonde man tussen 18 en 60 jaar.
 • Je rookt niet.
 • Je weegt minimaal 50 kg en je Body Mass Index (BMI) is tussen de 19 en 28 kg/m2, inclusief. 
 • Mannen mogen aan beide delen deelnemen zolang ze voldoende anticonceptie gebruiken vanaf de binnenkomst tot en met 90 dagen na het laatste bezoek:
  • Je gebruikt een condoom in combinatie met anticonceptie bij de vrouwelijke partner (indien je vrouwelijke partner onvruchtbaar is of je in een relatie met een man bent is een condoom alleen voldoende), of;
  • Je bent zelf gesteriliseerd, of;
  • Je doet aan seksuele geheelonthouding als levensstijl.
 • Je kan alleen deelnemen aan dit onderzoek als je minimaal 30 dagen voorafgaand aan de dosering in dit onderzoek niet hebt deelgenomen aan een ander onderzoek.
 • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan dit plaatsvinden in Groningen of Utrecht.

Bij hypoparathyreoïdie werken de bijschildklieren te langzaam en maken te weinig of helemaal geen bijschildklierhormoon aan. Hierdoor vermindert de hoeveelheid calcium en komt er meer fosfaat in het bloed.

In verband met de Corona restricties kunnen op dit moment alleen deelnemers die woonachtig zijn in Nederland mee doen.

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 3014,- voor deelname aan één van de groepen van deel B

Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,19 netto per kilometer) met een minimum van € 12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

 

Periode

Deel B bestaat uit 1 periode waarbij je gedurende 19 dagen (18 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven. Na deel B zal er nog een nakeuring plaatsvinden, bestaande uit een 24-uursbezoek (1 overnachting).

Let op: Je dient de gehele periode, afhankelijk van de groep naar keuze, beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. De actuele data worden op deze pagina gepubliceerd. Hier vind je ook of je voor deel A 6 nachten verblijft met een aparte nakeuring of dat je 8 dagen verblijft. Dit zijn de data waarop het onderzoek gepland staat; deze kunnen nog wijzigen.

 

Groep B3

 19 dagen verblijf

14 mrt 2021 t/m 1 apr 2021

opmerking

Nakeuring op afspraak tussen 05 - 06 april 2021.

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen