Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Kanker

Geslacht Man

Leeftijd van 19 tot en met 55

Rookgedrag Niet

BMI van 18 tot en met 32

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Kanker

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel dat in ontwikkeling is voor de behandeling van kanker

 

De onderzoekend arts over dit onderzoek

In dit onderzoek wordt er onderzocht hoe snel en in hoeverre het onderzoeksmiddel in het lichaam wordt opgenomen, getransporteerd en uitgescheiden. Verder wordt er onderzocht hoe veilig het onderzoeksmiddel is en hoe goed het wordt verdragen.

Dit is een onderzoek met een radioactief (14C) gemerkt onderzoeksmiddel. Het onderzoeksmiddel heeft een verwaarloosbare stralingslast. Deze is minder dan van de natuurlijke achtergrondstraling waaraan je in Nederland in een maand tijd wordt blootgesteld. Die achtergrondstraling komt met name uit het heelal, de bodem, de lucht, water, voedsel en bouwmaterialen vrij. Om de hoeveelheid radioactiviteit in je lichaam te meten wordt gedurende het onderzoek bloed, urine en ontlasting monsters verzameld.

 

Belangrijke informatie bij dit onderzoek

 • Het onderzoek bestaat uit 1 verblijfsperiode met mogelijke 24-uurs bezoeken
 • Je helpt mee aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de behandeling van kanker
 • Je hebt veel vrije tijd tijdens het onderzoek

 

Groep 1 13 dagen verblijf
24 mei 2022 t/m 5 jun 2022
mogelijke uitloop tot
6 jun 2022
7 jun 2022 of 8 jun 2022
opmerking
Mogelijke 24-uurs bezoeken op: 10-11 en 17-18 juni 2022. Nakeuring is 13 – 15 dagen na laatste verblijf.
van € 3.172 tot € 3.554

 

Wie zoeken we voor dit onderzoek?

 • Je bent een gezonde man 
  Je bent tussen de 18 en 55 jaar oud
  Je Body Mass Index (BMI) is tussen de 18 en 32.0 kg/m2 en je weegt minimaal 50 kg. 
  Je rookt en/of vapet geen nicotine-houdende producten.

Benieuwd wat je kunt verwachten bij deelname aan een 14C onderzoek? Bekijk dan onderstaande video!

 

 

Note: 

 • Je kan niet deelnemen aan het onderzoek wanneer je in de 90 dagen voorafgaand aan de dosering van dit onderzoek nog hebt deelgenomen aan een ander geneesmiddelenonderzoek (gerekend vanaf de nakeuring). Ook mag je niet in 4 of meer onderzoeken hebben deelgenomen in de 12 maanden voorafgaand aan de dosering van dit onderzoek.
 • Je kunt alleen deelnemen aan dit onderzoek als je in de afgelopen 12 maanden niet aan een ander onderzoek met een radioactief (14C) gemerkt onderzoeksmiddel hebt deelgenomen.
 • Voor dit onderzoek geldt dat je vanaf de dag van binnenkomst tot aan de nakeuring geen Covid-19 vaccinEen preparaat van inactieve of verzwakte pathogenen, of delen daarvan, die het immuunsysteem kunnen stimuleren om een immunologische weerstand op te bouwen tegen een bepaalde ziekte. mag ontvangen.
 • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan dit in Groningen of Utrecht plaatsvinden.

Als man kan je alleen deelnemen wanneer je aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je gebruikt een condoom in combinatie met een aanvullende vorm van anticonceptie bij je vrouwelijke partner (bijvoorbeeld “de pil” of spiraaltje) tot 90 dagen na de dosering;
 • Je bent gesteriliseerd of je vrouwelijke partner is gesteriliseerd of postmenopauzaal; 
 • Je bent niet seksueel actief volgens je levensstijl
 • Je hebt enkel seksueel contact met mannen. 

 

Vergoeding

 • Je krijgt een bruto vergoeding van € 3127,- voor volledige deelname aan dit onderzoek. Indien je moet terugkomen voor (één van) de 24-uursbezoeken, krijg je een bruto vergoeding van € 191,- per 24-uursbezoek.
 • Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,19 netto per kilometer) met een minimum van € 12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

 

Periode onderzoek

Het onderzoek bestaat uit 1 periode waarbij je gedurende minimaal 13 dagen (12 nachten) en maximaal 16 dagen (15 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven. De lengte van het verblijf is afhankelijk van de hoeveelheid radioactiviteit die het lichaam heeft verlaten. Afhankelijk van de hoeveelheid radioactiviteit in je lichaam aan het einde van de periode, moet je mogelijk nog maximaal twee keer naar het onderzoekscentrum terugkomen voor een 24-uurs bezoek, totdat de hoeveelheid radioactiviteit

 

link2trials

© 2022 Link2Trials