Terug

Heeft u Type 2 Diabetes?

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Beide

Leeftijd van 40 tot en met 70

Rookgedrag maximaal 1 per dag

BMI van 16 tot en met 35

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Om meer inzicht te krijgen in de werking van een al goedgekeurd medicijn voor type 2 diabetesSuikerziekte. zijn wij op zoek naar:

mannen van 40-70 jaar en postmenopauzale vrouwen van 45-70 jaar, BMI ≤35 

die metformine gebruiken of geen medicatie voor diabetes

 

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit twee periodes van beide 5 weken, waarin u tabletten inneemt: 5 weken het medicijn Dapagliflozine en 5 weken een niet-werkzame stof (=placebo). De twee periodes (Dapagliflozine of placebo) worden willekeurig gekozen en u zult niet weten wat de tabletten bevatten. In totaal komt u 8 maal naar de universiteit voor diverse metingen. Tijdens de eerste bezoeken wordt onder andere gewicht en bloeddruk gemeten, en er wordt wat bloed afgenomen. Daarnaast worden uw conditie en spierkracht gemeten.

Aan het einde van beide onderzoeksperiodes vinden er extra metingen plaats verspreid over 3 dagen en zult u gedurende 36 uur (1 dag en 2 nachten) verblijven in een speciale kamer. Tijdens deze dagen doen we verschillende MRIAfkorting van magnetic resonance imaging.-scans, uw lichaamssamenstelling wordt bepaald, uw energiegebruik wordt gemeten en uw insuline gevoeligheid wordt getest. Tijdens de insuline gevoeligheidstest zult u de hele dag op bed moeten liggen. Ook wordt er een klein stukje spier bij u afgenomen, dit gebeurd in totaal twee keer gedurende het onderzoek. De metingen tijdens een enkele onderzoeksperiode, inclusief overnachtingen zullen ongeveer 3 dagen in beslag nemen. 

Voorafgaand aan het onderzoek vindt er een screening plaats (duur: 1 uur), waarbij uw lengte en gewicht wordt gemeten, een hartfilmpje wordt gemaakt, er wat bloed bij u wordt afgenomen en er wordt een vragenlijst doorgenomen. 

Vergoeding

De vergoeding voor deelname bedraagt:  € 1000,-

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen