Terug

Hartfalen

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Man

Leeftijd van 18 tot en met 50

BMI van 18 tot en met 29.9

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel dat mogelijk gebruikt kan worden bij de behandeling van hartfalenSynoniem: Insufficiƫntia cordis, Decompensatio cordis.

 

De onderzoekend arts over dit onderzoek

Het onderzoeksmiddel zal in verschillende doseringssterktes getest worden en een aantal doserings stappen zijn al afgerond in dit onderzoek. Ook zal worden onderzocht hoe snel en in hoeverre het middel in het lichaam wordt opgenomen, verdeeld en uitgescheiden in het lichaam.

Belangrijke informatie bij dit onderzoek

 • Het middel wordt toegediend in de vorm van een drankje of een tablet.
 • Het onderzoek begint met een rustfase waarin je tweeëneenhalve dag in bed ligt

 

Wie zoeken we voor dit onderzoek?

 • Je bent een gezonde man
 • Je bent tussen de 18 en 50 jaar oud
 • Je weegt minimaal 60 kg en je Body Mass Index  (BMI) is tussen de 18 en 29.9 kg/m2 .
 • Je rookt niet, of je rookt licht. Tijdens het verblijf in het onderzoekscentrum mag er niet gerookt worden.


Note:

 • Je hebt gedurende 90 dagen voorafgaand aan de eerste toediening van dit onderzoeksmiddel niet deelgenomen aan een ander geneesmiddelenonderzoek.
 • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd in ons medisch keuringscentrum in Groningen.
 • Je hebt momenteel of de laatste 6 maanden geen COVID-19 (gehad) en je bent binnen 4 weken voor binnenkomst in het onderzoekscentrum niet in contact geweest met iemand die een COVID-19 infectie heeft.
 • Voor dit onderzoek geldt dat je binnen 15 dagen (bij vaccins met 2 prikken) of 28 dagen (bij vaccins met 1 prik) voor de start van het onderzoek tot en met de nakeuring geen Covid-19-vaccinEen preparaat van inactieve of verzwakte pathogenen, of delen daarvan, die het immuunsysteem kunnen stimuleren om een immunologische weerstand op te bouwen tegen een bepaalde ziekte. mag (hebben) ontvangen. Voor vaccins met 2 prikken kan je niet meedoen wanneer je tussen de eerste en tweede prik zit.
 • Als uit de medische keuring blijkt dat je mogelijk geschikt bent voor deelname, dient je bereid te zijn om terug te komen naar ons medisch keuringscentrum voor een 48 uur durende Holter ECG registratie . Daar zul je aangesloten worden aan de holterapparatuur en 48 uur later dien je terug te komen om het apparaat weer af te koppelen. Lees hier meer over holteronderzoek.
 • Je bent tevens bereid om een echo van het hart te laten maken in het UMCG ziekenhuis in Groningen, als blijkt dat je nog de medische keuring geschikt bent voor deelname.
 • Krijg je een vaccinatie of heb je deze onlangs gehad? Ook dan kun je je vrijblijvend aanmelden. We nemen na jouw aanmelding contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Je kan als man alleen deelnemen aan dit onderzoek als je vanaf de keuring tot 90 dagen na de laatste medicatie inname:

 • je een condoom met of zonder spermicide gebruikt wanneer je seksueel actief bent. Dit geldt ook voor mannelijke deelnemers die gesteriliseerd zijn, daarnaast dient jouw vruchtbare vrouwelijke partner ermee in te stemmen om aanvullende adequate anticonceptie te gebruiken, zoals een hormonale anticonceptie of een spiraaltje. Bovenstaande is niet van toepassing voor vrouwelijke partners die post menopauzaa l zijn (≥1 jaar geen menstruatie gehad) of operatief gesteriliseerd zijn.

 

Hoe werkt deelname aan het hartfalen onderzoek bij PRA?

 

 

Vergoeding

 • Als de verblijfsperiode uit 12 dagen bestaat krijg je een bruto vergoeding van € 2701,- voor volledige deelname, inclusief de 48 uur durende Holter ECG registratie en de echo van het hart.
 • Als de verblijfsperiode uit 16 dagen bestaat krijg je een bruto vergoeding van € 3257,- voor volledige deelname, inclusief de 48 uur durende Holter ECG registratie en de echo van het hart.


Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,19 netto per kilometer) met een minimum van € 12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

 

Periode onderzoek
Het onderzoek bestaat uit 1 verblijfsperiode waarin je gedurende - Afhankelijk van de resultaten van de vorige groep - 12 of 16 dagen (11 of 15 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen zult verblijven. Je zal voor de binnenkomst in het onderzoekscentrum geïnformeerd worden over de lengte van je verblijf.  Na deze periode zal er een nakeuring plaatsvinden en afhankelijk van deze resultaten mogelijk een extra nakeuring.

Let op: Je dient alle genoemde data van de groep naar keuze beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. 

 

Groep 7d 16 dagen verblijf
13 nov 2021 t/m 28 nov 2021
opmerking
Nakeuring 1: op afspraak tussen 30 november en 02 december 2021 Nakeuring 2: op afspraak tussen 03 en 05 december 2021
Groep 7e 16 dagen verblijf
16 nov 2021 t/m 1 dec 2021
opmerking
Nakeuring 1: op afspraak tussen 03 en 05 december 2021. Nakeuring 2: op afspraak tussen 06 en 08 december 2021.
Groep 7f 16 dagen verblijf
21 nov 2021 t/m 6 dec 2021
opmerking
Nakeuring 1: op afspraak tussen 08 en 10 december 2021 Nakeuring 2: op afspraak tussen 11 en 13 december 2021
Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen