Terug

Gezonde vrijwilligers voor een onderzoek om de detecteerbaarheid van de blaas te evalueren

Geslacht Beide

Leeftijd van 35 tot en met 74

BMI van 18.5 tot en met 40

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

In dit onderzoek wordt een prototype van de toekomstige blaassensor getest. De blaassensor is bedoeld voor gebruik bij personen die lijden aan urine-incontinentie. De toekomstige blaassensor heeft tot doel urine-incontinentie te voorkomen bij volwassen patiënten (> 18 jaar) met ruggenmergletsel, spina bifidaOpen rug, postoperatieve urineretentie, aandrangincontinentie, overloopincontinentie en die intermitterende katheterisatie uitvoeren.

 

Wie kan er deelnemen?

 • Mannen en vrouwen tussen 35 en 74 jaar;
 • BMI ≥18.5 kg/m² en <40 kg/m²
 • U heeft geen urologische problemen of lagere urinewegenklachten

Er zijn andere specifieke vereisten voor deelname die uw onderzoeksarts met u zal bespreken.


Wat gebeurt er als u besluit deel te nemen?

De studiebehandeling is opgedeeld in twee delen: de screenings- en inschrijvingsvideo gesprekken en de meting in Nijmegen.

 • De screening en inschrijving telefoon / video gesprekken: De onderzoeker zal contact met u opnemen en toelichting geven op het onderzoek via beeldbellen. Tijdens dit gesprek heeft u alle ruimte voor het stellen van vragen over het onderzoek en uw deelname.
 • Indien u geïnteresseerd bent in deelname aan het onderzoek, dan kunt u dit aangeven.
 • Bent u geïnteresseerd in deelname? Dan zal de onderzoeker u vervolgens de proefpersoneninformatie en het toestemmingsformulier opsturen (op papier, per post).
 • De onderzoeker zal u vragen of u de getekende papieren versie kunt terugsturen.
 • Na ontvangt van het toestemmingsformulier, zal de onderzoeker u een deelnemerscode en een deelnemerskaart toewijzen. De onderzoeker plant daarnaast met u een tweede afspraak via beeldbellen. Aan de hand van een vragenlijst zal de onderzoeker bepalen of u geschikt bent om mee te doen.
 • De studiemeting: u wordt gevraagd om voor de studiemetingen naar Nijmegen te komen. Het prototype van de blaassensor wordt getest. Dit bezoek duurt ongeveer 4 uur.

 

Reimbursement:

U ontvangt voor uw deelname een vergoeding van € 120, - inclusief vergoeding voor uw reiskosten naar Nijmegen (voor 20 km enkele reis).

 

Hoe aan te melden?

Wilt u meer weten over de studie en of u misschien kunt deelnemen, meldt u dan aan op deze website en beantwoord de daaropvolgende vragen. Mocht u in aanmerking komen, dan neemt een medewerker van Link2Trials contact met u op om uw deelname te bespreken en een afspraak te maken met de studiearts voor studie-inschrijving. 

Ongewild urineverlies (incontinentie) is een probleem waar mensen van alle leeftijden last van kunnen hebben. Om deze mensen te ondersteunen, is het belangrijk om inzicht te hebben in de vulling van de blaas. Hiervoor wordt de Blaassensor ontwikkeld. De Blaassensor gebruikt echografie om naar de blaas te kijken. Echografie is gebaseerd op geluidsgolven en geeft de mogelijkheid de binnenkant van het lichaam te bekijken zonder dat het schadelijke gevolgen heeft voor het lichaam. Wij denken dat we volwassen met incontinentie kunnen ondersteunen door ze aan te geven wanneer de blaas bijna vol is, zodat ze nog op tijd naar het toilet kunnen.

 

In dit onderzoek willen wij graag te weten komen of de eerste versie (prototype) van de Blaassensor de blaas goed kan zien bij volwassenen in verschillende lichaamshoudingen en op verschillende posities op de onderbuik. Tevens willen we graag te weten komen hoe u de fixatie van de blaassensor op de onderbuik ervaart.

Essity is een toonaangevend wereldwijd hygiëne- en gezondheidsbedrijf dat zich toelegt op het verbeteren van het welzijn door middel van hun producten en oplossingen, essentiële zaken voor het dagelijks leven. De naam Essity komt voort uit de woorden essentials en necessities.

Met impactvolle innovaties gekoppeld aan duurzame oplossingen streeft Essity ernaar om elk jaar meer mensen te bereiken met de noodzakelijke en essentiële oplossingen voor welzijn. Essity is een wereldleider en biedt producten die helpen bij het beheersen van urine-incontinentie, urineverlies en blaaszwakte, dag en nacht. Al meer dan 60 jaar maken we discrete vrouwelijke pads, ondergoed en broeken, mannelijke schilden en andere effectieve oplossingen voor dit verrassend veel voorkomende probleem. Door dit te doen, kunnen mensen van alle leeftijden over de hele wereld blijven genieten van het actieve, vervullende leven dat ze verdienen.

Wat is een klinische studie?

 • Een klinische studie is een wetenschappelijke studie over hoe een nieuw of bestaand medicijn, product, procedure of behandeling bij mensen werkt.
 • Door middel van klinische studies kunnen artsen nieuwe en betere manieren vinden om ziekten te voorkomen, op te sporen, te diagnosticeren, te beheersen en te behandelen.
 • Alle klinische onderzoeken worden zorgvuldig gecontroleerd en gereguleerd om het welzijn van de deelnemers te beschermen.
 • Deelnemen aan een klinische studie is geheel vrijwillig en heeft geen invloed op de normale zorgstandaard die u ontvangt.

 

Hoelang duurt het onderzoek?

Doet u mee met het onderzoek? Dan duurt dat in totaal maximaal 28 dagen; vanaf de dag dat u voor het eerst contact heeft met de onderzoeker tot aan de laatste metingen. De dag van de metingen duurt ongeveer een halve dag (ochtend of middag). 

Fase 1: Bent u geschikt om mee te doen?

Stap 1:

We willen eerst weten of u geschikt bent om mee te doen. Daarom doet de onderzoeker een aantal onderzoeken:

 • De onderzoeker zal contact met u opnemen en toelichting geven op het onderzoek via beeldbellen. Tijdens dit gesprek heeft u alle ruimte voor het stellen van vragen over het onderzoek en uw eventuele deelname.
 • Indien u geïnteresseerd bent in deelname aan het onderzoek, dan kunt u dit aangeven.

Stap 2:

 • Bent u geïnteresseerd in deelname? Dan zal de onderzoeker u vervolgens de proefpersoneninformatie en het toestemmingsformulier opsturen (op papier, per post).
 • De onderzoeker zal u vragen of u de getekende papieren versie (incl. datum) per aangetekende post kunt terugsturen.

 

Stap 3:

 • Tijdens een tweede beeldbelafspraak zal de onderzoeker uw handtekening controleren door de getekende toestemmingsformulieren te vergelijken met uw identiteitsbewijs (Identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). 
 • Aan de hand van een vragenlijst zal de onderzoeker bepalen of u geschikt bent om mee te doen. Tevens zal de onderzoeker noteren of er mogelijk relevante medicatie is gebruikt in de laatste 6 weken en of er relevante ziektes hebben plaatsgevonden in de afgelopen 5 jaar.
 • Let op: het kan voorkomen dat u gezond bent, maar dat u toch niet geschikt bent om mee te doen. De onderzoeker zal u daar meer over vertellen.
 • Indien u wel geschikt bent om mee te doen, dan zal de onderzoeker met u een afspraak plannen voor Fase 2: dag van de metingen. Daarnaast zal de onderzoeker ook de toestemmingsformulieren tekenen en u een volledig getekend formulier retour zenden, samen met een deelnemerskaart met daarop uw deelnemerscode en een flyer met praktische informatie voor de dag van de metingen.

 

Fase 2: dag van de metingen

Op de dag van de metingen kunt u zich melden bij Novioscan in Nijmegen met uw deelnemerscode op uw deelnemerskaart en identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs), die de onderzoeker vervolgens zal controleren. In het kader van de privacy wordt uw identiteitsbewijs alleen gecontroleerd op documentnummer, overige informatie zal worden afgeschermd.  Daarna zal de onderzoeker nogmaals controleren of u geschikt bent voor deelname, voor het geval er in de tussentijd iets veranderd is. Vrouwen zullen gevraagd worden om een urine-zwangerschapstest af te nemen voorafgaand aan deelname aan het onderzoek. Indien de urine-zwangerschapstest positief is, zal deelname worden beëindigd.

U zal gevraagd worden voldoende water, thee en/of koffie te drinken totdat u voor het eerst aandrang voelt om te plassen. In de tussentijd zal de onderzoeker enkele maten van u opnemen, waaronder uw lengte en gewicht. Zodra u aangeeft dat u aandrang voelt om te plassen worden de metingen gestart. De metingen starten met het maken van een afbeelding van de blaas met behulp van standaard echografie. Als de blaas niet te zien is, zal het onderzoek worden beëindigd.

Is de blaas te zien, dan zult u zelfstandig de Blaassensor op de onderbuik positioneren onder begeleiding van de onderzoeker. Gedurende ongeveer 90 minuten zal de blaassensor op verschillende posities tussen de navel en het schaambeen worden geplaatst, en zal u gevraagd worden verschillende lichaamshoudingen aan te nemen (rugligging, zijligging, zitten en staan). Ook zullen we u kort een aantal vragen stellen over hoe u de Blaassensor en zijn bevestigingsmethode ervaart, en zal er een foto worden gemaakt van de positie van de Blaassensor op de onderbuik (inclusief kleding, exclusief gezicht). Als de metingen zijn verricht, zult u de blaassensor in z’n geheel verwijderen en naar het toilet gaan. U zal worden gevraagd om in een maatbeker te plassen om het plasvolume te bepalen.

Na het plassen zal nogmaals een afbeelding worden gemaakt van de blaas met behulp van standaard echografie, om te bepalen of de blaas helemaal leeg is. De dag van de metingen zal worden afgesloten met een korte vragenlijst om uw ervaringen met de Blaassensor en zijn bevestigingsmethode te noteren.

 • Man
 • Vrouw

U ontvangt een email die u dient te bevestigen

DD-MM-YYYY (e.g. 17-06-2021)

Uw lengte of gewicht is geen realistisch getal

Uw lengte of gewicht is geen realistisch getal

 • Hierbij geef ik toestemming aan Link2Trials om de door mij verstrekte persoonsgegevens op te slaan in mijn persoonlijke profiel en te verwerken voor de doeleinden genoemd in de toestemmingsverklaring. Bekijk deze hier.

  Volledige privacy verklaring

  Welke gegevens verzamelen we?

  Wanneer u een account registreert, zal aan u gevraagd worden om gegevens in te vullen.

  • Wij vragen uw naam, adres, postcode en woonplaats om contact met u op te kunnen nemen, bijvoorbeeld om afspraken te maken of informatie naar u te zenden.
  • Daarnaast hebben wij uw telefoonnummer nodig om telefonisch contact met jou te kunnen opnemen en een herinneringsbericht te zenden.
  • Om uw account aan te maken vragen we uw e-mailadres. Deze hebben wij ook nodig om per e-mail contact met u op te nemen, bijvoorbeeld voor het versturen van bevestigings- en herinneringsmails. Daarnaast sturen wij e-mails om u te attenderen op een nieuw onderzoek.
  • Wij hebben uw adres, postcode en woonplaats nodig om (lokale) onderzoeken of studies binnen een bepaalde straal te kunnen weergeven.
  • Uw tijdszone en locale worden verwerkt om de juiste tijd en taal voor u te kunnen weergeven.
  • Om uw account te beveiligen, wordt uw IP-adres verwerkt.

  Deze persoonsgegevens zijn nodig voor de (beoogde) uitvoering van een overeenkomst. Zonder deze gegevens kunnen wij de overeenkomst niet aangaan en u niet inzetten als proefpersoon. Bovendien vragen wij vooraf toestemming aan u voor het verwerken van deze gegevens.

  Onderzoeksdoeleinden: bijzondere gegevens
  Daarnaast worden bepaalde gegevens gevraagd voor onderzoeksdoeleinden, om te zien of u een match bent met het betreffende onderzoek en om het onderzoek uit te kunnen voeren. Dit zijn onder andere persoonsgegevens met betrekking tot uw geslacht, leeftijd, etniciteit, opleidingsniveau, medicijngebruik, vruchtbaarheid, lengte en gewicht, alcoholgebruik, rookgedrag en andere medische en/of gezondheidsgegevens.

  Een groot deel van deze gegevens zijn bijzondere gegevens in de zin van de AVG. Omdat dit gevoelige gegevens zijn, gaan wij er zorgvuldig mee om. Deze gegevens worden alleen verwerkt met uw uitdrukkelijke toestemming.

  PRIVACYVERKLARING

  Maart 2021

  www.proefpersonen.nl

   

  Over ons

  Link2Trials is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Persoonsgegevens (hierna: AVG).

  Welke gegevens verzamelen we en voor welke doeleinden

  Wanneer u een account registreert, wordt u eerst gevraagd worden om de volgende gegevens in te vullen:

  • Om uw account aan te maken vragen we uw e-mailadres en wachtwoord.

  Na het bevestigen van uw emailadres vragen wij u uw profiel aan te vullen met de volgende gegevens:

  • Wij vragen uw naam, adres, postcode en woonplaats om contact met u op te kunnen nemen, bijvoorbeeld om afspraken te maken of informatie naar u te zenden.
  • Daarnaast hebben wij uw telefoonnummer nodig om telefonisch contact met u te kunnen opnemen en een herinneringsbericht te zenden. Wij gebruiken uw adres, postcode en woonplaats  om (lokale) onderzoeken of studies binnen een bepaalde straal vanaf uw adres te kunnen weergeven.
  • Uw tijdszone en locale worden verwerkt om de juiste tijd en taal voor u te kunnen weergeven.
  • Om uw account te beveiligen, wordt uw IP-adres
  • Uw reeds opgeslagen e-mailadres hebben wij ook nodig om per e-mail contact met u op te nemen, bijvoorbeeld voor het versturen van bevestigings- en herinneringsmails. Daarnaast sturen wij e-mails om u te attenderen op een nieuw onderzoek.

  Daarnaast worden bepaalde bijzondere persoonsgegevens gevraagd voor onderzoeksdoeleinden, om te beoordelen of u matcht met de eisen die worden gesteld aan het betreffende onderzoek en om daarna het onderzoek met u te kunnen uitvoeren. De gegevens die voor onderzoeksdoeleinden kunnen worden gevraagd zijn onder andere persoonsgegevens met betrekking tot uw geslacht, leeftijd, etniciteit, opleidingsniveau, medicijngebruik, vruchtbaarheid, lengte en gewicht, alcoholgebruik, rookgedrag en andere medische en/of gezondheidsgegevens.

  Wanneer u zich voor een specifiek onderzoek inschrijft zullen een deel van de bovenstaande gegevens, waaronder ook de gegevens gerelateerd aan uw gezondheid (bijzondere persoonsgegevens) gevraagd worden. Zonder deze bijzondere gegevens kunnen wij geen namelijk geen match maken tussen u en de beschikbare onderzoeken. Het soort en hoeveelheid bijzondere persoonsgegevens kan per onderzoek verschillen omdat wij alleen de gegevens verzamelen die noodzakelijk zijn voor dat specifieke onderzoek.

  Wij vragen u om toestemming

  Bijzondere persoonsgegevens mogen wij alleen verwerken als u daarvoor toestemming geeft. Bij het aanmaken van een account vragen wij u daarom om uitdrukkelijke toestemming om de door u opgegeven (bijzondere) persoonsgegevens te verwerken voor bovenstaande doeleinden. Deze toestemming kunt u altijd intrekken.

  Met wie delen we uw persoonsgegevens?

  Uw persoonsgegevens kunnen verstrekt worden aan derden die ten behoeve van Link2Trials een deel van de verwerking op zich zullen nemen. Zo maken wij gebruik van een externe partij die zorgt voor dedicated hosting van de persoonsgegevens. Deze partij is gecertificeerd om medische gegevens op te slaan. Deze partijen is een verwerker, in de zin van de AVG.

  Nadat u zich heeft ingeschreven voor een specifieke studie of een specifiek project, worden uw (bijzondere) persoonsgegevens gedeeld met onderzoeksinstellingen, die al dan niet contact met u zullen opnemen om deel te nemen aan de specifieke studie of het specifieke project.

  Wij verifiëren vooraf of deze instellingen erkende onderzoeksinstellingen zijn en zich daarmee houden aan de nationale wet- en regelgeving. Uw persoonsgegevens worden in principe alleen doorgegeven aan onderzoeksinstellingen binnen het land waar u woonachtig bent.

  Door middel van een interface op onze website worden ook persoonsgegevens uitgewisseld met sociale media, zoals Facebook, waardoor Facebook u en andere gebruikers relevante advertenties kan tonen.

  Beveiliging persoonsgegevens

  Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken. Wij zorgen ervoor dat het account gebruik maakt van een beveiligde/gecodeerde SSL-verbinding. Daarnaast maken wij gebruik van twee-factor-authenticatie en zorgen wij voor encryptie van uw wachtwoord.

  Bewaartermijn

  Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen.

  Uw persoonsgegevens worden in principe bewaard totdat u uw account bij ons opzegt. Op het moment dat u uw account opzegt, worden de persoonsgegevens binnen uiterlijk 72 uur verwijderd.

  Indien u zich ingeschreven heeft op een specifieke studie en geen account aangemaakt heeft bij ons, dan worden de gegevens die u heeft opgegeven gebruikt voor het aanmeldingsproces op die specifieke studie. Binnen 90 dagen na het einde van het onderzoek worden uw studie specifieke gegevens verwijderd.

  Inactieve accounts vragen wij per e-mail om hun account weer te activeren. Persoonsgegevens in accounts die al langer dan 10 jaar niet actief zijn, worden na deze termijn verwijderd.

  De bovenstaande termijnen gelden, tenzij er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

  Rechten

  U heeft het recht op inzage in uw persoonsgegevens en het recht om uw persoonsgegevens te rectificeren. Als u wil weten welke persoonsgegevens wij van u verwerken, dan kunt u een schriftelijk inzageverzoek doen. Mochten uw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kunt u ons schriftelijk verzoeken om uw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

  Wanneer u ons toestemming heeft gegeven om bepaalde gegevens van u te verwerken, dan heeft u altijd het recht om deze toestemming in te trekken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverwerking op basis van uw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

  Daarnaast heeft u een recht op het wissen van uw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heeft u recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van uw gegevens. Ook hiervoor kunt u een schriftelijk verzoek doen.

  Onder schriftelijk wordt ook verstaan een e-mail. U kunt uw verzoek aan ons e-mailen via helpdesk@link2trials.com. Wij zullen uw verzoek zo snel mogelijk, maar altijd binnen 4 weken in behandeling nemen.

  U heeft daarnaast het recht om een klacht in te dienen over de manier waarop wij met uw gegevens omgaan. Deze klacht kunt u indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

  Wijzigingen

  Wij behouden ons het recht voor wijzigingen in deze privacyverklaring aan te brengen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

Bedankt uw aanmelding is goed ontvangen!. U ontvangt een email die u dient te bevestigen. U zult binnen enkele weken een reactie krijgen
Er is een fout opgetreden. Probeer het nogmaals of contact link2trials
Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen