Gezonde personen tussen de 18-55 jaar voor een studie naar een nieuw MERS vaccin

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 55

Gewicht van 50 tot en met 200

BMI van 18.5 tot en met 30

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

GEZOCHT:  Gezonde personen tussen de 18-55 jaar voor een studie naar een nieuw MERS vaccinEen preparaat van inactieve of verzwakte pathogenen, of delen daarvan, die het immuunsysteem kunnen stimuleren om een immunologische weerstand op te bouwen tegen een bepaalde ziekte. 

Het Erasmus MC zoekt gezonde personen uit de regio Rotterdam voor een onderzoek naar een nieuw vaccin tegen MERS.

 

Wie kan er meedoen? 

U kunt in aanmerking komen voor het onderzoek indien:

 • U gezond bent
 • U tussen 18 en 55 jaar oud bent;
 • Uw Body Mass Index (BMI) ligt tussen 18,5 en 30 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen het lichaamsgewicht in kilogrammen en de lengte in meters weer. 

 

Wat moet u doen?

Als u meedoet, duurt dat totaal ongeveer 14 maanden, vanaf screening tot de laatste visite.

 • U ontvangt 4 keer een vaccinatie (bij de start van het onderzoek, na 1, 2 en 8 maanden) 
 • Naast de vaccinatie dagen nog 11 keer naar het onderzoekscentrum gedurende de 10 maanden 
  die de studie duurt. De bezoeken duren ongeveer 30 minuten tot 5 uur afhankelijk van de uit te 
  voeren tests. 
 • De eerste 28 dagen van elke vaccinatie wordt u gevraagd dagelijks een dagboekje bij te houden.


Wat bieden wij u?

En vergoeding van € 2000,- inclusief reiskosten

 

Hoe kunt u zich aanmelden?

Als u meer wilt weten over het onderzoek en wilt weten of u kunt deelnemen, schrijf u dan in op deze website en beantwoord de onderstaande vragen. Indien u in aanmerking komt, zal een medewerking van ons callcenter contact met u opnemen om een afspraak te maken en graag al uw vragen beantwoorden.

Wat is een klinisch onderzoek? 

 • Een klinisch onderzoek is een wetenschappelijke studie naar de effecten van een nieuw medicijn, product, procedé of behandeling op proefpersonen.
 • Dankzij klinische onderzoeken kunnen artsen nieuwe en betere manieren vinden om ziekten te voorkomen, op te sporen, te diagnosticeren, te controleren of te behandelen.
 • Alle klinische onderzoeken worden zorgvuldig gecontroleerd en gereguleerd om het welzijn van de deelnemers te garanderen.
 • De deelname aan een klinisch onderzoek is geheel vrijwillig en heeft geen gevolgen voor de normale mate van zorg die u krijgt.

 

Wat is er experimenteel aan dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is het testen van de veiligheid van en de afweerreactie op een vaccin voor het MERS-Coronavirus. Het MVA-MERS-S_DF-1 vaccin (hierna het vaccin genoemd) wordt in twee verschillende sterktes getest bij gezonde proefpersonen. Het vaccin is in een iets andere vorm eerder bij mensen gebruikt, en daarnaast in het laboratorium getest en ook op dieren. 

De werking van het vaccin vergelijken we met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’.

Het MERS-Coronavirus (MERS-CoV) is een nieuwe ziekteverwekker die ‘Middle Eastern Respiratory Syndrome’ (MERS) veroorzaakt. In juni 2012 is het virus voor het eerst vastgesteld bij een patiënt met acute longontsteking en nierfalen in Saoedi-Arabië.

Het virus behoort tot de familie van coronavirussen. Hiertoe behoren ook SARS-CoV-2 (de verwekker van COVID-19) en een viertal veel voorkomende verkoudheidsvirussen. Het is niet te verwachten dat dit vaccin tegen deze andere virussen bescherming zal bieden.   

MERS-CoV staat op een lijst, opgesteld door de Wereldgezondheids-organisatie (WHO),van ziekteverwekkers die in de toekomst grote uitbraken zouden kunnen veroorzaken. 

ot augustus 2020 zijn er 2.574 gevallen van MERS gemeld in 27 landen, voornamelijk in het MiddenOosten, maar ook Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. 

De symptomen van MERS kunnen variëren van geen klachten tot last met ademhalen,  ernstige longontsteking en acute ademnood, bloedvergiftiging en orgaan falen. Iemand die MERS oploopt heeft een kans van ongeveer 34% om hieraan te overlijden.

Men gaat er van uit dat de overdracht van het MERS-virus begint bij dromedarissen en zich vervolgens blijft verspreiden van persoon tot persoon. Verspreiding vindt alleen plaats bij nauw contact met een besmet persoon. 

 

Momenteel zijn er geen medicijnen beschikbaar om MERS te voorkomen. Het  vaccin is nog niet goedgekeurd door de autoriteiten voor de preventie van MERS. Het MVA-MERS-S vaccin is al eerder getest bij gezonde vrijwilligers en bleek veilig en werkzaam. Het MVA-MERS-S_DF-1 (met toevoeging DF-1) vaccin is hetzelfde vaccin, alleen op een andere manier gemaakt. Hierdoor kan er sneller een grote hoeveelheid vaccin worden gemaakt. Dit is belangrijk als er een grote uitbraak zou komen. 

In dit onderzoek wordt getest of het  vaccin veilig is en of er een  afweerreactie wordt opgewekt. 

 

Hoeveel personen zullen er deelnemen aan dit onderzoek en voor hoe lang?

Er zullen 145 gezonde vrijwilligers zijn die aan dit onderzoek mee zullen doen. Het onderzoek vind plaats op de UMC Hamburg-Eppendorf (Duitsland) en het Erasmus MC Rotterdam (Nederland).

 

Wat moet ik weten? 

 • De onderzoeksprocedures worden geheel gratis verricht.
 • Gedurende heel het onderzoek wordt nauwkeurig bijgehouden of u het goed maakt.
 • Het is belangrijk dat u naar alle onderzoeksafspraken komt.
 • U kunt zich op ieder moment voor het onderzoek afmelden om welke reden dan ook. Dit heeft geen gevolgen voor de mate van zorg die u krijgt.
 • U kunt op ieder moment contact opnemen met uw onderzoeksteam voor eventuele vragen of zorgen.

 • Man
 • Vrouw

U ontvangt een email die u dient te bevestigen

DD-MM-YYYY (e.g. 20-01-2022)

Uw lengte of gewicht is geen realistisch getal

Uw lengte of gewicht is geen realistisch getal

 • Ja
 • Nee

 • Ja
 • Nee, nog niet maar heb deze wel gepland op:
 • Nee, nog niet en heb deze ook nog niet gepland

 • Hierbij geef ik toestemming aan Link2Trials om de door mij verstrekte persoonsgegevens op te slaan in mijn persoonlijke profiel en te verwerken voor de doeleinden genoemd in de toestemmingsverklaring. Bekijk deze hier.

  Welke gegevens verzamelen we?

  Wanneer u een account registreert, zal aan u gevraagd worden om gegevens in te vullen.

  • Wij vragen uw naam, adres, postcode en woonplaats om contact met u op te kunnen nemen, bijvoorbeeld om afspraken te maken of informatie naar u te zenden.
  • Daarnaast hebben wij uw telefoonnummer nodig om telefonisch contact met jou te kunnen opnemen en een herinneringsbericht te zenden.
  • Om uw account aan te maken vragen we uw e-mailadres. Deze hebben wij ook nodig om per e-mail contact met u op te nemen, bijvoorbeeld voor het versturen van bevestigings- en herinneringsmails. Daarnaast sturen wij e-mails om u te attenderen op een nieuw onderzoek.
  • Wij hebben uw adres, postcode en woonplaats nodig om (lokale) onderzoeken of studies binnen een bepaalde straal te kunnen weergeven.
  • Uw tijdszone en locale worden verwerkt om de juiste tijd en taal voor u te kunnen weergeven.
  • Om uw account te beveiligen, wordt uw IP-adres verwerkt.

  Deze persoonsgegevens zijn nodig voor de (beoogde) uitvoering van een overeenkomst. Zonder deze gegevens kunnen wij de overeenkomst niet aangaan en u niet inzetten als proefpersoon. Bovendien vragen wij vooraf toestemming aan u voor het verwerken van deze gegevens.

  Onderzoeksdoeleinden: bijzondere gegevens
  Daarnaast worden bepaalde gegevens gevraagd voor onderzoeksdoeleinden, om te zien of u een match bent met het betreffende onderzoek en om het onderzoek uit te kunnen voeren. Dit zijn onder andere persoonsgegevens met betrekking tot uw geslacht, leeftijd, etniciteit, opleidingsniveau, medicijngebruik, vruchtbaarheid, lengte en gewicht, alcoholgebruik, rookgedrag en andere medische en/of gezondheidsgegevens.

  Een groot deel van deze gegevens zijn bijzondere gegevens in de zin van de AVG. Omdat dit gevoelige gegevens zijn, gaan wij er zorgvuldig mee om. Deze gegevens worden alleen verwerkt met uw uitdrukkelijke toestemming.  Volledige privacy verklaring

  PRIVACYVERKLARING

  Maart 2021

  www.proefpersonen.nl

   

  Over ons

  Link2Trials is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Persoonsgegevens (hierna: AVG).

  Welke gegevens verzamelen we en voor welke doeleinden

  Wanneer u een account registreert, wordt u eerst gevraagd worden om de volgende gegevens in te vullen:

  • Om uw account aan te maken vragen we uw e-mailadres en wachtwoord.

  Na het bevestigen van uw emailadres vragen wij u uw profiel aan te vullen met de volgende gegevens:

  • Wij vragen uw naam, adres, postcode en woonplaats om contact met u op te kunnen nemen, bijvoorbeeld om afspraken te maken of informatie naar u te zenden.
  • Daarnaast hebben wij uw telefoonnummer nodig om telefonisch contact met u te kunnen opnemen en een herinneringsbericht te zenden. Wij gebruiken uw adres, postcode en woonplaats  om (lokale) onderzoeken of studies binnen een bepaalde straal vanaf uw adres te kunnen weergeven.
  • Uw tijdszone en locale worden verwerkt om de juiste tijd en taal voor u te kunnen weergeven.
  • Om uw account te beveiligen, wordt uw IP-adres
  • Uw reeds opgeslagen e-mailadres hebben wij ook nodig om per e-mail contact met u op te nemen, bijvoorbeeld voor het versturen van bevestigings- en herinneringsmails. Daarnaast sturen wij e-mails om u te attenderen op een nieuw onderzoek.

  Daarnaast worden bepaalde bijzondere persoonsgegevens gevraagd voor onderzoeksdoeleinden, om te beoordelen of u matcht met de eisen die worden gesteld aan het betreffende onderzoek en om daarna het onderzoek met u te kunnen uitvoeren. De gegevens die voor onderzoeksdoeleinden kunnen worden gevraagd zijn onder andere persoonsgegevens met betrekking tot uw geslacht, leeftijd, etniciteit, opleidingsniveau, medicijngebruik, vruchtbaarheid, lengte en gewicht, alcoholgebruik, rookgedrag en andere medische en/of gezondheidsgegevens.

  Wanneer u zich voor een specifiek onderzoek inschrijft zullen een deel van de bovenstaande gegevens, waaronder ook de gegevens gerelateerd aan uw gezondheid (bijzondere persoonsgegevens) gevraagd worden. Zonder deze bijzondere gegevens kunnen wij geen namelijk geen match maken tussen u en de beschikbare onderzoeken. Het soort en hoeveelheid bijzondere persoonsgegevens kan per onderzoek verschillen omdat wij alleen de gegevens verzamelen die noodzakelijk zijn voor dat specifieke onderzoek.

  Wij vragen u om toestemming

  Bijzondere persoonsgegevens mogen wij alleen verwerken als u daarvoor toestemming geeft. Bij het aanmaken van een account vragen wij u daarom om uitdrukkelijke toestemming om de door u opgegeven (bijzondere) persoonsgegevens te verwerken voor bovenstaande doeleinden. Deze toestemming kunt u altijd intrekken.

  Met wie delen we uw persoonsgegevens?

  Uw persoonsgegevens kunnen verstrekt worden aan derden die ten behoeve van Link2Trials een deel van de verwerking op zich zullen nemen. Zo maken wij gebruik van een externe partij die zorgt voor dedicated hosting van de persoonsgegevens. Deze partij is gecertificeerd om medische gegevens op te slaan. Deze partijen is een verwerker, in de zin van de AVG.

  Nadat u zich heeft ingeschreven voor een specifieke studie of een specifiek project, worden uw (bijzondere) persoonsgegevens gedeeld met onderzoeksinstellingen, die al dan niet contact met u zullen opnemen om deel te nemen aan de specifieke studie of het specifieke project.

  Wij verifiëren vooraf of deze instellingen erkende onderzoeksinstellingen zijn en zich daarmee houden aan de nationale wet- en regelgeving. Uw persoonsgegevens worden in principe alleen doorgegeven aan onderzoeksinstellingen binnen het land waar u woonachtig bent.

  Door middel van een interface op onze website worden ook persoonsgegevens uitgewisseld met sociale media, zoals Facebook, waardoor Facebook u en andere gebruikers relevante advertenties kan tonen.

  Beveiliging persoonsgegevens

  Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken. Wij zorgen ervoor dat het account gebruik maakt van een beveiligde/gecodeerde SSL-verbinding. Daarnaast maken wij gebruik van twee-factor-authenticatie en zorgen wij voor encryptie van uw wachtwoord.

  Bewaartermijn

  Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen.

  Uw persoonsgegevens worden in principe bewaard totdat u uw account bij ons opzegt. Op het moment dat u uw account opzegt, worden de persoonsgegevens binnen uiterlijk 72 uur verwijderd.

  Indien u zich ingeschreven heeft op een specifieke studie en geen account aangemaakt heeft bij ons, dan worden de gegevens die u heeft opgegeven gebruikt voor het aanmeldingsproces op die specifieke studie. Binnen 90 dagen na het einde van het onderzoek worden uw studie specifieke gegevens verwijderd.

  Inactieve accounts vragen wij per e-mail om hun account weer te activeren. Persoonsgegevens in accounts die al langer dan 10 jaar niet actief zijn, worden na deze termijn verwijderd.

  De bovenstaande termijnen gelden, tenzij er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

  Rechten

  U heeft het recht op inzage in uw persoonsgegevens en het recht om uw persoonsgegevens te rectificeren. Als u wil weten welke persoonsgegevens wij van u verwerken, dan kunt u een schriftelijk inzageverzoek doen. Mochten uw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kunt u ons schriftelijk verzoeken om uw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

  Wanneer u ons toestemming heeft gegeven om bepaalde gegevens van u te verwerken, dan heeft u altijd het recht om deze toestemming in te trekken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverwerking op basis van uw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

  Daarnaast heeft u een recht op het wissen van uw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heeft u recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van uw gegevens. Ook hiervoor kunt u een schriftelijk verzoek doen.

  Onder schriftelijk wordt ook verstaan een e-mail. U kunt uw verzoek aan ons e-mailen via helpdesk@link2trials.com. Wij zullen uw verzoek zo snel mogelijk, maar altijd binnen 4 weken in behandeling nemen.

  U heeft daarnaast het recht om een klacht in te dienen over de manier waarop wij met uw gegevens omgaan. Deze klacht kunt u indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

  Wijzigingen

  Wij behouden ons het recht voor wijzigingen in deze privacyverklaring aan te brengen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

Bedankt uw aanmelding is goed ontvangen!. U ontvangt een email die u dient te bevestigen. U zult binnen enkele weken een reactie krijgen
Er is een fout opgetreden. Probeer het nogmaals of contact link2trials
link2trials

© 2022 Link2Trials