Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Gezonde personen tussen de 18-55 jaar voor een studie naar een nieuw MERS vaccin

Locatie onderzoek

  • Geslacht Beide
  • Leeftijd van 18 tot en met 55
  • Gewicht in kg van 50 tot en met 200
  • BMI van 18.5 tot en met 30
  • Bereken uw BMI hier

GEZOCHT:  Gezonde personen tussen de 18-55 jaar voor een studie naar een nieuw MERS vaccinEen preparaat van inactieve of verzwakte pathogenen, of delen daarvan, die het immuunsysteem kunnen stimuleren om een immunologische weerstand op te bouwen tegen een bepaalde ziekte. 

Het Erasmus MC zoekt gezonde personen uit de regio Rotterdam voor een onderzoek naar een nieuw vaccin tegen MERS.

 

Wie kan er meedoen? 

U kunt in aanmerking komen voor het onderzoek indien:

  • U gezond bent
  • U tussen 18 en 55 jaar oud bent;
  • Uw Body Mass Index (BMI) ligt tussen 18,5 en 30 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen het lichaamsgewicht in kilogrammen en de lengte in meters weer. 

 

Wat moet u doen?

Als u meedoet, duurt dat totaal ongeveer 14 maanden, vanaf screening tot de laatste visite.

  • U ontvangt 4 keer een vaccinatie (bij de start van het onderzoek, na 1, 2 en 8 maanden) 
  • Naast de vaccinatie dagen nog 11 keer naar het onderzoekscentrum gedurende de 10 maanden 
    die de studie duurt. De bezoeken duren ongeveer 30 minuten tot 5 uur afhankelijk van de uit te 
    voeren tests. 
  • De eerste 28 dagen van elke vaccinatie wordt u gevraagd dagelijks een dagboekje bij te houden.


Wat bieden wij u?

En vergoeding van € 2000,- inclusief reiskosten

 

Hoe kunt u zich aanmelden?

Als u meer wilt weten over het onderzoek en wilt weten of u kunt deelnemen, schrijf u dan in op deze website en beantwoord de onderstaande vragen. Indien u in aanmerking komt, zal een medewerking van ons callcenter contact met u opnemen om een afspraak te maken en graag al uw vragen beantwoorden.

Wat is een klinisch onderzoek? 

  • Een klinisch onderzoek is een wetenschappelijke studie naar de effecten van een nieuw medicijn, product, procedé of behandeling op proefpersonen.
  • Dankzij klinische onderzoeken kunnen artsen nieuwe en betere manieren vinden om ziekten te voorkomen, op te sporen, te diagnosticeren, te controleren of te behandelen.
  • Alle klinische onderzoeken worden zorgvuldig gecontroleerd en gereguleerd om het welzijn van de deelnemers te garanderen.
  • De deelname aan een klinisch onderzoek is geheel vrijwillig en heeft geen gevolgen voor de normale mate van zorg die u krijgt.

 

Wat is er experimenteel aan dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is het testen van de veiligheid van en de afweerreactie op een vaccin voor het MERS-Coronavirus. Het MVA-MERS-S_DF-1 vaccin (hierna het vaccin genoemd) wordt in twee verschillende sterktes getest bij gezonde proefpersonen. Het vaccin is in een iets andere vorm eerder bij mensen gebruikt, en daarnaast in het laboratorium getest en ook op dieren. 

De werking van het vaccin vergelijken we met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’.

Het MERS-Coronavirus (MERS-CoV) is een nieuwe ziekteverwekker die ‘Middle Eastern Respiratory Syndrome’ (MERS) veroorzaakt. In juni 2012 is het virus voor het eerst vastgesteld bij een patiënt met acute longontsteking en nierfalen in Saoedi-Arabië.

Het virus behoort tot de familie van coronavirussen. Hiertoe behoren ook SARS-CoV-2 (de verwekker van COVID-19) en een viertal veel voorkomende verkoudheidsvirussen. Het is niet te verwachten dat dit vaccin tegen deze andere virussen bescherming zal bieden.   

MERS-CoV staat op een lijst, opgesteld door de Wereldgezondheids-organisatie (WHO),van ziekteverwekkers die in de toekomst grote uitbraken zouden kunnen veroorzaken. 

ot augustus 2020 zijn er 2.574 gevallen van MERS gemeld in 27 landen, voornamelijk in het MiddenOosten, maar ook Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. 

De symptomen van MERS kunnen variëren van geen klachten tot last met ademhalen,  ernstige longontsteking en acute ademnood, bloedvergiftiging en orgaan falen. Iemand die MERS oploopt heeft een kans van ongeveer 34% om hieraan te overlijden.

Men gaat er van uit dat de overdracht van het MERS-virus begint bij dromedarissen en zich vervolgens blijft verspreiden van persoon tot persoon. Verspreiding vindt alleen plaats bij nauw contact met een besmet persoon. 

 

Momenteel zijn er geen medicijnen beschikbaar om MERS te voorkomen. Het  vaccin is nog niet goedgekeurd door de autoriteiten voor de preventie van MERS. Het MVA-MERS-S vaccin is al eerder getest bij gezonde vrijwilligers en bleek veilig en werkzaam. Het MVA-MERS-S_DF-1 (met toevoeging DF-1) vaccin is hetzelfde vaccin, alleen op een andere manier gemaakt. Hierdoor kan er sneller een grote hoeveelheid vaccin worden gemaakt. Dit is belangrijk als er een grote uitbraak zou komen. 

In dit onderzoek wordt getest of het  vaccin veilig is en of er een  afweerreactie wordt opgewekt. 

 

Hoeveel personen zullen er deelnemen aan dit onderzoek en voor hoe lang?

Er zullen 145 gezonde vrijwilligers zijn die aan dit onderzoek mee zullen doen. Het onderzoek vind plaats op de UMC Hamburg-Eppendorf (Duitsland) en het Erasmus MC Rotterdam (Nederland).

 

Wat moet ik weten? 

  • De onderzoeksprocedures worden geheel gratis verricht.
  • Gedurende heel het onderzoek wordt nauwkeurig bijgehouden of u het goed maakt.
  • Het is belangrijk dat u naar alle onderzoeksafspraken komt.
  • U kunt zich op ieder moment voor het onderzoek afmelden om welke reden dan ook. Dit heeft geen gevolgen voor de mate van zorg die u krijgt.
  • U kunt op ieder moment contact opnemen met uw onderzoeksteam voor eventuele vragen of zorgen.
link2trials

© 2024 Link2Trials