Eetbuien de Baas

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 65

BMI van 18.5 tot en met 50

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Eetbuien de Baas

Eetbuien

En wil je ons helpen om behandelingen van eetbuien te verbeteren?

Doe dan mee met onze studie!

 

Waar gaat het over?

Eetbuien komen vaak voor en hebben ernstige negatieve gevolgen. Er is sprake van een eetbui wanneer iemand in korte tijd een grote hoeveelheid voedsel eet en daarbij het gevoel heeft de controle over het eten kwijt te zijn. Om de behandeling van eetbuien te verbeteren onderzoeken we op basis van metingen in het dagelijks leven welke factoren een eetbui voorspellen. Hierdoor wordt duidelijk hoe en wanneer er moet worden ingegrepen om eetbuien te voorkomen.

 

Wie zoeken we?

Vrouwen en mannen die...

  • Tussen de 18 en 65 jaar oud zijn
  • Een eigen smartphone hebben
  • Minstens 1 keer per week last hebben van eetbuien (niet uitsluitend na drugsgebruik)

 

Let op! Je kunt NIET meedoen als:

  • Je Body Mass Index (BMI) lager is dan 18,5
  • Je zwanger bent
  • Je niet in Nederland of België woont/studeert

 

Wat vragen we aan deelnemers?

Als je meedoet aan deze studie, vragen we je om twee weken lang vóór en na elk eetmoment, en op willekeurige momenten gedurende de dag, via een app op je smartphone vragen te beantwoorden over eten, gedachtes, emoties en de context waarin deze plaatsvinden. Het gaat echt om bijhouden van wat er gebeurt. Je hoeft (nog) niets te veranderen. Daarnaast zul je een door ons verstrekte smartwatch dragen die voortdurend informatie verzamelt over o.a. je activiteitenniveau, hartslag en slaappatroon.

 

 

Om mee te doen hoef je niet naar de universiteit te komen. Je ontvangt een digitale handleiding met gedetailleerde instructies over de installatie en het gebruik van de app en smartwatch. Er vindt ook een oefendag plaats. Alle gegevens worden geanonimiseerd en vertrouwelijk verwerkt en opgeslagen. Voor je deelname ontvang je een kleine vergoeding (VVV-bon t.w.v. €25.00). Als je student bent aan de Faculteit der Psychologie en Neurowetenschappen (UM) kun je ook kiezen voor 3 proefpersoonpunten.

 

Hoe kun je meedoen?

Om te kijken of je kunt meedoen met de studie, dien je een korte screeningsvragenlijst in te vullen. Deze kun je vinden via de groene aameldknop hieronder. Wanneer je voldoet aan deze eerste screeningscriteria, zul je worden uitgenodigd voor een telefonisch interview waarin verdere geschiktheid voor het onderzoek wordt bepaald.

 

Contactinformatie
Mocht je vragen hebben over het onderzoek dan kun je die stellen door een e-mail te sturen naar fpn-btb@maastrichtuniversity.nl. Ook kun je voor meer informatie en het laatste nieuws over de studie terecht op onze website: www.maastrichtuniversity.nl/fpn/btb.

 

 

 

link2trials

© 2022 Link2Trials