Terug

Deelnemers gezocht: onderzoek voedingssupplement Resveratrol

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Beide

Leeftijd van 40 tot en met 70

BMI van 27 tot en met 35

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Voor onderzoek naar effecten van het voedingssupplement resveratrol (dat onder andere in rode wijn en druiven zit) op ouderdomssuikerziekte zijn wij zoek naar:

 

gezonde mannen en postmenopauzale vrouwen met overgewicht

 BMI: 27-35 kg/m2, 40-70 Jaar

 

U bepaalt uw BMI door uw gewicht (in kg) te delen door uw lengte keer uw lengte (in m)

Het onderzoek beslaat in totaal 6 maanden, waarin u capsules inneemt: resveratrol of een niet-werkzame stof (=placebo). Tijdens de onderzoeksperiode komt u 9 maal naar de universiteit voor diverse metingen. De meeste bezoeken zijn vrij kort (15-30 minuten), waarbij onder andere uw gewicht en bloeddruk worden gemeten,  er wat bloed bij u wordt afgenomen.

 

Aan het begin en het einde van de onderzoeksperiode vinden er extra metingen plaats verspreid over 2 dagen: uw suikeropname wordt getest d.m.v. een suikerdrankje, het vetgehalte in uw lever wordt bepaald, lichaamssamenstelling wordt bepaald en energieverbruik en spierkracht worden gemeten. De metingen op deze dagen zullen in totaal ongeveer 11 uur in beslag nemen.

 

Voorafgaand aan het onderzoek vindt er een screening plaats (duur: 1 uur) en wordt uw lengte en gewicht gemeten en wat bloed bij u afgenomen.

 

voor deelname aan het totale onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 265,-

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen