Astma

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 55

Rookgedrag Niet

BMI van 18 tot en met 32

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Wat wordt er onderzocht?

Onderzoek naar een mogelijk nieuw geneesmiddel voor de behandeling van allergische astma.

Wie zoeken wij?

  • Mannen en vrouwen met de diagnose astmaBelemmering in de doorgankelijkheid van de kleine luchtwegen.
  • Van 18 tot en met 55 jaar
  • Naast astma heeft u ook huisstofmijtallergie
  • Niet-roker of ex-roker minimaal 1 jaar voor binnenkomst gestopt
  • U verkeert verder in goede gezondheid en heeft geen ernstige aandoening (doorgemaakt)
  • Uw Body Mass Index (BMI) ligt tussen 18 en 32 kg/m2

Goed om te weten

  • Om te bepalen of u geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek zult u in drie achtereenvolgende bezoeken medisch worden gekeurd. Tijdens deze keuringen zullen er verschillende onderzoeken worden verricht om te bepalen hoe allergisch u bent voor huisstofmijt en hoe uw luchtwegen daarop reageren. Daarbij moet u denken aan een allergeentest, longfunctieonderzoek, sputum inductie en provocaties met metacholine en allergeen.
  • Het onderzoek bestaat uit 2 perioden van 12 opeenvolgende dagen gescheiden door een periode van 3 tot maximaal 7 weken. Tijdens de perioden zullen de bepalingen worden gedaan op dag 1, 10, 11 en 12, die vergelijkbaar zijn met die van de keuring plus een aantal aanvullende analyses zoals: uitgeademde lucht analyse, neusspoelingen en neusbrushes, bloed- en urineonderzoek. Op de tussenliggende dagen (dag 2 tot en met 9) neemt u studiemedicatie in en houdt u nauwgezet een dagboekje bij.
  • U zult 14 dagen na uw laatste onderzoeksdag wederom medisch worden gekeurd waarbij ook nog enkele onderzoeken worden herhaald.

Planning

Er wordt zoveel als mogelijk met u samen gekeken naar de beste planning van uw deelname. 

 

Vergoeding

€ 432,- bruto voor drie keuringen
€ 3126,- bruto voor volledige deelname

Daarnaast worden de reiskosten vergoed met € 0,19 per kilometer tot een maximum van €150,00 voor drie keuringen en een maximum van €375,00 voor volledige deelname.

 

Wat gebeurt er na uw aanmelding?

Nadat u zich heeft aangemeld zullen de onderzoekers van Amsterdam UMC, locatie Meibergreef 9 contact met u opnemen voor een telefonische screening. Als u in aanmerking lijkt te komen zal er een afspraak met u worden gemaakt voor een medische keuring.

 

link2trials

© 2022 Link2Trials