Terug

Acromegalie (reuzengroei)

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Man

Leeftijd van 21 tot en met 65

Rookgedrag Niet

BMI van 18.5 tot en met 30

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van acromegalieLangzaam progressieve groei van skelet en omgevende weke delen na de adolescentie zonder abnormale lengtegroei van het lichaam, het best waar te nemen aan de acra, de lippen en de tong; wordt veroorzaakt door overproduktie van groeihormoon bij adenomen van de hypofysevoorkwab en door ectopische produktie van GHRH.

 

Bijzonderheden

  • Je Body Mass Index (BMI) is tussen de 18,5 en 30,0 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen het lichaamsgewicht in kilogrammen en de lengte in meters weer.
  • Indien je een vruchtbare vrouwelijke partner hebt, dienen zowel jij als je partner anticonceptiemaatregelen te nemen gedurende het onderzoek.
  • Groep 1 van het onderzoek is met radioactief (14C) gemerkte medicatie dat via een combinatie van een capsule en infuus wordt toegediend. Deze heeft een verwaarloosbare straling (microdose): minder dan de natuurlijke achtergrondstraling die in een maand tijd vrij komt uit water, voedsel, de lucht en bouwmaterialen. 
  • Groep 2 van het onderzoek is met radioactief (14C) gemerkte medicatie dat oraalVia de mond. in de vorm van een drankje wordt toegediend.
  • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd.

Periode

Het onderzoek bestaat uit 2 groepen.

Groep 1: Deze groep bestaat uit 1 periode waarbij je gedurende 5 dagen (4 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven. De nakeuring zal tussen 18 en 22 maart plaatsvinden.

Groep 2: Deze groep bestaat uit 1 periode waarbij je 12 dagen (11 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven. Wanneer blijkt dat de radioactiviteit gemeten in je lichaam nog te hoog is, vinden er eventueel 1 tot 4 korte bezoeken plaats na de verblijfsperiode van groep 2. De nakeuring zal op 25 maart of 7 dagen na het laatste korte bezoek plaatsvinden.

Let op: Je dient alle genoemde data van de groep naar keuze beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. De actuele data worden op onze website gepubliceerd. Dit zijn de data waarop het onderzoek gepland staat; deze kunnen nog wijzigen.

Heb je eerder aan een geneesmiddelenonderzoek deelgenomen? Dan zal er een periode van 3 maanden moeten zijn tussen de nakeuring in het vorige onderzoek en de dosering van dit onderzoek.

Meer weten over onderzoeken met een radioactief gelabeld medicijn? Lees hier de uitgebreide informatie.

De medische keuring van dit onderzoek zal plaatsvinden in het keuringscentrum in Groningen of Utrecht.

Groep 1

€ 697,-

5 dagen verblijf

27 feb 2019 t/m 3 mrt 2019

kort verblijf

Niet van toepassing
     

Acromegalie

Acromegalie is een zeldzame aandoening waarbij er teveel groeihormonen geproduceerd worden. Hierdoor worden handen, voeten en gelaatstrekken groter bij volwassenen, maar wanneer het voorafgaand of tijdens de puberteit plaatsvindt kan dit leiden tot reuzengroei.

 

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 697,- voor deelname aan groep 1.

Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€0,19 netto per kilometer) met een minimum van €12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen