Acromegalie en carcinoïdsyndroom

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 55

BMI van 18 tot en met 30

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van acromegalieLangzaam progressieve groei van skelet en omgevende weke delen na de adolescentie zonder abnormale lengtegroei van het lichaam, het best waar te nemen aan de acra, de lippen en de tong; wordt veroorzaakt door overproduktie van groeihormoon bij adenomen van de hypofysevoorkwab en door ectopische produktie van GHRH. en carcinoïdsyndroom

De onderzoekend arts over dit onderzoek

Acromegalie is een zeldzame aandoening waarbij er teveel groeihormonen geproduceerd worden. Bij volwassenen kan dit leiden tot een abnormale groei van handen, voeten, gelaatstrekken, botten en organen. Als het gebeurt voor of tijdens de puberteit, kan het resulteren in extreme groei.

Daarnaast wordt het carcinoïdsyndroom veroorzaakt door een tumor1. Zwelling, één der kenmerken verschijselen van ontsteking. 2. Zwelling in de zin van gezwel, nieuwvorming (neoplasma); men onderscheidt goedaardige en kwaadaardige gezwellen (benigne en maligne tumoren). die gewoonlijk in de lever of de darm wordt aangetroffen. Deze tumor scheidt stoffen zoals serotonine en andere vasoactieve stoffen (waardoor de bloedvaten smaller of breder worden) uit. Symptomen zijn meestal onder meer blozen van de huid (de huid wordt rood en warm), en terugkerende waterige diarreeBuikloop. Veelvuldige brijachtige tot waterdunne ontlasting. en krampen.

Het doel van het onderzoek is om de veiligheid en verdraagbaarheid te beoordelen van een enkele dosering van het onderzoeksmiddel. Er wordt ook onderzocht hoe snel en in hoeverre het middel in het lichaam wordt opgenomen, getransporteerd, en uitgescheiden (dit wordt farmacokinetiek genoemd). Het onderzoeksmiddel zal eenmalig gegeven worden als een drankje.


Belangrijke informatie bij dit onderzoek

 • Dit is een kort en relatief rustig onderzoek
 • De medicatie toediening zal eenmalig plaatsvinden als drankje
 • Je helpt mee aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen

 

Wie zoeken we voor dit onderzoek?

 • Je bent een gezonde  man of vrouw
 • Je bent tussen de 18 en 55 jaar oud
 • Je Body Mass Index (BMI) is tussen de 18.0 en 30.0 kg/m2. Voor groep 3 geldt een minimum lichaamsgewicht van 62,5 kg.
 • Zowel niet-rokers als lichte rokers of gelegenheidsrokers mogen aan dit onderzoek deelnemen. Tijdens je verblijf in het onderzoekscentrum is roken echter niet toegestaan.

 

Note: 

 

Als vrouw kan je alleen deelnemen wanneer je niet zwanger bent, geen borstvoeding geeft en aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je gebruikt voldoende anticonceptie (bijvoorbeeld “de pil” of spiraaltje) in combinatie met een condoom.
 • Je bent de overgang gepasseerd (minimaal 12 maanden geen menstruaties meer).
 • Je bent gesteriliseerd of je mannelijke partner is gesteriliseerd;
 • Je bent niet seksueel actief volgens je levensstijl;
 • Je hebt enkel seksueel contact met vrouwen.
   

Als man kan je alleen deelnemen wanneer je aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je gebruikt een condoom in combinatie met een aanvullende vorm van anticonceptie bij je vrouwelijke partner;
 • Je bent gesteriliseerd of je vrouwelijke partner is gesteriliseerd of postmenopauzaal;
 • Je bent niet seksueel actief volgens je levensstijl;
 • Je hebt enkel seksueel contact met mannen.

 

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 1125,- voor deelname aan één van de groepen van het onderzoek. Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,19 netto per kilometer) met een minimum van € 12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

 

Periode onderzoek

Het onderzoek bestaat uit 1 periode waarbij je gedurende 5 dagen (4 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven, gevolgd door 1 kort bezoek. De nakeuring zal 3 dagen na het korte bezoek plaats vinden.

LET OP: Je dient alle genoemde data beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. Dit zijn de data waarop het onderzoek gepland staat; deze kunnen nog wijzigen.

 

Groep 2a 5 dagen verblijf
27 feb 2022 t/m 3 mrt 2022
kort bezoek
5 mrt 2022
nakeuring
8 mrt 2022
€ 1.125
Groep 2b 5 dagen verblijf
2 mrt 2022 t/m 6 mrt 2022
kort bezoek
8 mrt 2022
nakeuring
11 mrt 2022
€ 1.125

 

link2trials

© 2022 Link2Trials