Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Onderzoek naar een nieuw onderzoeksmiddel tegen een jichtaanval

Locatie onderzoek

  • Geslacht Beide
  • Leeftijd van 18 tot en met 80

Het onderzoek is een wetenschappelijk onderzoek waarin de veiligheid, werkzaamheid en juiste dosering van nieuwe onderzoeksmedicatie voor een acute jichtaanval wordt onderzocht. Dit zal worden getest in verschillende doseringen bij proefpersonen met een acute jichtaanval.

 

U komt misschien in aanmerking voor deelname als u:

 

Uw deelname duurt ongeveer vijf weken en omvat in totaal vier bezoeken aan het onderzoekscentrum plus één telefoongesprek ongeveer drie weken na uw laatste bezoek.

Mocht vervoer voor u een probleem zijn dan kunt u dit overleggen met het onderzoeksteam, er kan een taxi geregeld worden.

 

Als u in aanmerking komt en beslist om deel te nemen, kunt u het volgende ontvangen:

  • Kosteloze onderzoeksmedicatie en zorg tijdens het onderzoek, en uiteraard geen aanspraak op uw eigen risico!
  • Zorgvuldige controle tijdens de bezoeken aan de onderzoeksarts en ervaren studieteam.
  • Bij afronding van de studie een VVV-bon van 100 euro

 

Hoe kunt u zich aanmelden?

Als u meer informatie wenst over het onderzoek en wilt weten of u daaraan kunnen deelnemen, schrijf u dan in op deze website en beantwoord de vragen op de volgende pagina. Het onderzoeksteam van VieCuri zal dan zeer spoedig contact met u opnemen om een afspraak te maken en al uw vragen te beantwoorden.

Acute jichtaanvallen zijn een pijnlijke aandoening, veroorzaakt door kristalafzetting in een of meer gewrichten. Deze kristalafzettingen bestaan uit urinezuur dat zich in uw lichaam heeft opgehoopt. Het lichaam reageert op deze kristallen en maakt een eiwit aan met de naam interleukine-1 dat een ontsteking in het gewricht veroorzaakt.

 

Dapansutrile is een onderzoeksmiddel wat de aanmaak van interleukine-1 blokkeert. Het kan de ontsteking en pijn verminderen die door de jichtaanval wordt veroorzaakt. De veiligheid van dapansutrile is eerder getest bij gezonde vrijwilligers, tijdens dit onderzoek kijken we naar de werkzaamheid van het onderzoeksmiddel in verschillende doseringen.

Wat is een klinisch onderzoek?

  • Een klinisch onderzoek is een wetenschappelijke studie naar de effecten op proefpersonen van een nieuw medicijn, product, procedé of behandeling.
  • Dankzij deze klinische onderzoeken kunnen artsen nieuwe en betere manieren vinden om ziekten te voorkomen, op te sporen, te diagnosticeren, te controleren of te behandelen.
  • Alle klinische onderzoeken worden zorgvuldig gecontroleerd en gereguleerd om het welzijn van de deelnemers te garanderen.
  • De deelname aan een klinische studie is geheel vrijwillig en heeft geen gevolgen voor de normale zorg.

 

 

Algemene informatie

 

 

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het VieCuri Medisch Centrum in Venlo met dr. Tim Jansen als hoofdonderzoeker. Olatec Therapeutics LLC, een farmaceutisch bedrijf uit de Verenigde Staten, is de opdrachtgever van dit onderzoek en betaalt de kosten van dit onderzoek.

 

Ongeveer 24 proefpersonen zullen aan dit onderzoek deelnemen. De onafhankelijke medisch ethische toetsingscommissie (METC) van de Stichting BEBO te Assen heeft dit onderzoek goedgekeurd.


Waarom wordt dit onderzoek gehouden?

Het onderzoek is een wetenschappelijk onderzoek waarin de veiligheid en doeltreffendheid van nieuwe onderzoeksmedicatie voor een acute jichtaanval wordt onderzocht. Dit zal worden getest in verschillende doseringen bij proefpersonen met een acute jichtaanval.

 

Hoe gaat de studie in zijn werk?

 

Uw deelname duurt ongeveer vijf weken en omvat in totaal vier bezoeken aan het onderzoekscentrum plus één telefoongesprek ongeveer drie weken na uw laatste bezoek.

 

 

Wat gebeurt er tijdens de onderzoeksbezoeken?

 

U zult regelmatig contact hebben met het studieteam en uw gezondheid zal tijdens het hele onderzoek zorgvuldig worden gecontroleerd.

Enkele van de tests die de patiënt tijdens het onderzoek zal ondergaan (niet alle tests zullen bij elk bezoek  plaatsvinden.)

  • Lichamelijk onderzoek
  • Vitale functies, gewicht, lengte
  • Hartfilmpje (ECG)
  • Bloed- en urinetests
  • Enkel bij het eerste bezoek zal er vocht uit het aangedane gewricht afgenomen worden, om de diagnose jicht met zekerheid te kunnen stellen. Dit behoort tot het standaard onderzoek wat de Reumatoloog uitvoert bij een verdenking op jicht.

 

  • Pijnscores

 

 

 

De reden voor deze tests is om de gezondheid van de patiënt zorgvuldig te kunnen controleren en te kunnen evalueren welk effect het onderzoeksgeneesmiddel op u heeft.

link2trials

© 2024 Link2Trials