Terug

ICare: Een betere stemming door online programma

Geslacht Beide

Leeftijd van 16 tot en met 99

Locatie onderzoek

Ben je student en heb je last van een sombere stemming? Of voel je je regelmatig nerveus of opgejaagd? Dit komt vrij vaak voor onder studenten, je bent dus niet de enige die hier last van heeft. Het is heftig, en kan een negatief effect hebben op je studieprestaties. Dat helpt je ook niet echt! We denken dat ons online programma je wél kan helpen. Het is speciaal ontwikkeld voor studenten met milde klachten, die hun stemming willen verbeteren.

 

Wie zoeken we:

  • Studenten aan een universiteit of hogeschool in Nederland.
  • Je hebt last van sombere stemming of nervositeit.
  • Je bent op dit moment niet in behandeling of je staat niet op een wachtlijst voor behandeling (medicatie of psychotherapie) van je psychische klachten.
  • Je bent de afgelopen 6 maanden niet in behandeling geweest (medicatie of psychotherapie) voor je psychische klachten.

 

De training:

De training zelf duurt maximaal zeven weken, vier weken daarna volgt nog een laatste sessie.

We onderzoeken nu de effectiviteit van dit programma. De deelnemers aan het onderzoek worden verdeeld over drie groepen: 1 groep krijgt de standaard zorg (dus niet online), 1 groep volgt de online training zonder begeleiding en 1 groep volgt de online training met begeleiding.

 

Vergoeding:

Er staat geen vergoeding tegenover, maar je weet wel zeker dat er aan je klachten gewerkt gaat worden. Wil je deelnemen of meer weten, meld je aan.

 

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen