Terug

Heeft u last van geheugenproblemen of mogelijk (een voorstadium van) de ziekte van Alzheimer?

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Beide

Leeftijd van 55 tot en met 85

Locatie onderzoek

Heeft u last van geheugenproblemen of mogelijk (een voorstadium van) de ziekte van Alzheimer?

Dan kunt u mogelijk deelnemen aan het AWARE onderzoek, een klinisch onderzoek waarbij de effecten van een nieuw onderzoeksmiddel wordt onderzocht. U krijgt een speciale hersenscan waarmee onderzocht wordt of u eiwitten in de hersenen heeft, die mogelijk een verhoogd risico kunnen geven op de ziekte van Alzheimer. Als deze eiwitten in verhoogde mate aanwezig zijn, dan kan het nieuwe onderzoeksmiddel toegediend worden. U komt mogelijk in aanmerking als u:

-          Tussen de 55 en 85 jaar oud bent

-          Geleidelijk ontstane geheugen problemen ervaart of de diagnoseVaststelling van de aandoening van een patiĆ«nt hebt gekregen van milde geheugenstoornissen of een milde vorm van Alzheimer

-          Een onderzoekspartner (partner, familielid, vriend) heeft die bij elk bezoek mee kan komen.

U komt ongeveer 20-25 x voor een visite naar het UMCU en ons centrum, verspreid over 96 weken. Daarnaast krijgt u in het Diakonessenhuis (Utrecht) de hersenscan die Alzheimer-eiwitten kan aantonen.

U krijgt een bruto vergoeding van € 1.920,- voor volledige deelname aan de studie. Uw onderzoekspartner krijgt een vergoeding van 400-1920 euro (afhankelijk hoeveel visites uw partner meekomt). Daarnaast worden de reiskosten vergoed met € 0,19 per kilometer.

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen